سفارش تبلیغ
صبا ویژن

جربی گیر صنعتی چیست ؟

چربی گیر صنعتی

چربی گیر یا گریس تراپ یا دگریسر دستگاهی است که در ابتدای خروجی لوله های فاضلاب در مراکزی که فاضلاب چرب تولید می کنند مانند آشپزخانه ها صنعتی، نصب می شود. چربی گیر سرعت خروج فاضلاب را کم کرده و سپس با خنک نمودن آن موجب جدا سازی چربی ها می شود و فاضلاب را از چربی ها تصفیه می کند. چربی گیر ها در اندازه های مختلفی طراحی و تولید می شوند، از سایز های کوچک طراحی شده برای مصارف خانگی تا سایز های بزرگتر مناسب نصب در مکان های بزرگتر و سرویس دهی بیشتر عرضه می شوند. چربی گیر با نام های تصفیه کننده چربی، دستگاه چربی زدا، جمع کننده چربی رستوران و دستگاه بازیابی روغن فاضلاب شناخته شده هستند. چربی گیر دارای یک سیستم ساده برای به دام انداختن چربی های فاضلاب می باشد. سیستم چربی گیر در واقع یک حوضچه آرامش یا سکون است که در آن چربی ها و ذرات روغن را تعلیق می کند. این دستگاه برای به دام انداختن مواد جامد، گریس ها، چربی ها و … قبل از ورود به سیستم اگوی فاضلاب و چاه های جذبی طراحی و تولید می شود. 

خروجی دستگاه چربی گیر در بالای مخزن آن قرار دارد و زمانی که چربی ها توسط مکانیسم چربی گیر به سطح و به بالای مخزن میرسند، در مجرای مخصوصی که ساخته شده وارد می شوند و به سمت مخزن مخصوص روغن ها جریان پیدا می کنند.

 

این دستگاه زباله های جامد و همچنین چربی ها را از باقی مایعات فاضلابی جدا کرده و به صورت رسوب در می آورد و شرایط این را مهیا می کندکه این رسوب ها به ظرف جداگانه خارجی منتقل شود، در صورت استفاده از سپتیک تانک ها به وسیله سیستم زهکشی به مکان ایستگاه پمپاژ هدایت شود. چربی گیر فاضلاب بعد از تجمیع  کل پساب خروجی از بخش پخت و پز و شستشوی آشپزخانه های صنعتی و قبل از سپتیک تانک بصورت بخشی از سیستم لوله‌کشی و انتقال فاضلاب قرار می گیرد.

 

چربی گیرهای صنعتی معمولا دارای فیلتراسیون جامد هستند. این دستگاه ها که به شکل ظاهری آن مانند یک  جعبه است از جنس بتن، چدن، پلی اتیلن، استیل ضد زنگ، فایبرگلاس ساخته می شود ومکان دقیق نصب آن بین سینک آشپزخانه و سیستم فاضلاب و یا در خارج از ساختمان در بالا یا زیر زمین نصب شود.

 

منبع اصلی تولید چربی فاضلاب در آشپزخانه ها است و از پخت و پز مواد غذایی به وجود می آید. در آشپزخانه های صنعتی انواع مختلفی از چربی های گیاهی و حیوانی از طریق سینک ظرفشویی و یا ماشین ظرفشویی صنعتی وارد فاضلاب می شود. چربی ها نسبت به آب دارای چگالی بالاتری هستند و موجب بروز انسداد در فاضلاب شهری شوند. برای جلوگیری از گرفتگی و اسنداد در شبکه فاضلاب شهری مراکزی که روزانه حجم بالایی از چربی ها را وارد فاضلاب می کنند، باید از دستگاه چربی گیر یا چربی زدای فاضلاب استفاده نمایند. ذرات چربی دارای چگالی بالاتری نسبت به آب هستند و ساختار پیچیده ای دارند و به همین دلیل در لوله های شبکه فاضلاب شهری به سختی حرکت می کنند و تمایل به چسپیدن به دیوراه های لوله های دارند و در صورتی که از ورود آنها جلوگیری نشود، در لوله ها تجمع می کنند و مشکلاتی نظیر بوی نامطبوع و بسیار بد، انسداد لوله ها و جلوگیری از انتقال فاضلاب در لوله ها را به همراه خواهند داشت. برای جلوگیری از چنین مشکلات و معضلاتی تمامی مراکز که تولید کننده چربی فاضلاب می باشند ملزم به استفاده از این تجهیزات برای جلوگیری از ورود چربی ها به فاضلاب شهری می باشند. 

 

دستگاه های چربی گیر با کاهش عبور جریان فاضلاب و ایجاد یک محل آرام برای فاضلاب به راحتی با سیستمی که دارند موجب جداسازی ذرات چربی و روغن از فاضلاب می شوند و فاضلاب خارج شده از این دستگاه عاری از هر گونه چربی می باشد. با استفاده از دستگاه چربیگیر فاضلاب در آشپزخانه های صنعتی رستوران ها، هتل ها، فست فود ها و تمام مراکز تهیه و تولید مواد غذایی، می توان تا حد بسیار زیادی هزینه های مربوط به تصفیه فاضلاب شهری را کاهش داد، راندمان تصفیه خانه های شهری را افزایش داد و از مسدود شدن و گرفتگی شبکه فاضلابهای شهری جلوگیری نمود.

 

پایپ صنعت خاورمیانه به عنوان یکی از پیشروان تولید انواع سیستم های تصفیه فاضلاب برای تمامی پروژه ها در خدمت کارفرمایان عزیز می باشد و برای تمامی خدمات اعم از مشاوره ، تولید و نصب این سیستم اعلام آمادگی می نماید.

بمنظور استعلام دقیق قیمت این دستگاه ها با همکاران ما در شرکت پایپ صنعت خاورمیانه با شماره تماس  09129546702  بعنوان یکی از بزرگترین هلدینگ های تخصصی آب و فاضلاب کشور تماس حاصل نمایید.

یکی از پر کاربردترین مکانهایی که نیازمند دستگاه چربی گیر هستند، تمامی مراکزی است که دارای آشپزخانه های صنعتی هستند و در آن روزانه پخت و پز بالایی انجام می شود. مراکزی مانند رستوران ها، هتل ها، فست فود ها، تالارها، بیمارستانها و … می باشد. در آشپزخانه های صنعتی روزانه مقدار بسیار زیادی مواد غذایی پخته می شود و حجم زیادی از ظروف کثیف و چرب شستشو می شود و حجم بالایی از چربی ها و ذرات روغن وارد فاضلاب می شود. این چربی دارای ساختار مولکولی بسیار سختی هستند و به راحتی قابل تجزیه نیستند و وصل فاضلاب رستوران و آشپزخانه های صنعتی بدون چربی گیر به شبکه فاضلاب غیر ممکن است. این کار هم موجب آلودگی محیط زیست و هم باعث گرفتگی فاضلاب خواهد شد.

 

در آشپزخانه های صنعتی رستوران ها و سایر مکانهایی که روزانه غذاهایی در حجم های زیاد سرو می کنند و دارای آشپزخانه های صنعتی هستند برای جداسازی چربی ها و ذرات روغن از چربی گیر رستوران استفاده می شود. سیستم چربی گیر رستوران بر منبای شناور کردن ذرات سبک وزن چربی بر روی آب و همزمان با خنک کردن فاضلاب خارج شده از رستوران می باشد.

 

فاضلاب آشپزخانه صنعتی و رستوران ها بعد از ورود به لوله بلافاصله از سبد آشغالگیر پلی اتیلنی یا از جنس فایبرگلاس عبور داده می شود و به کمک این سبد تمام مواد درشت از فاضلاب جدا می شود. این فاضلاب با سرعت کمی از عبور داده می شود که سرعت  این جریان حداکثر چیزی حدود 50 گالن در دقیقه می باشد. در این میان چربی ها و روغن ها به دلیل داشتن چگالی کمتر و وزن سبک بر روی سطح چربیگیر رستوران می آیند. سپس از بین پکینگ ها فاضلاب تصفیه شده و عبور  داده می شود و فاضلاب عاری از چربی ها و روغن ها از دستگاه خارج می شود. 

 

چربی ها و ذرات روغن که دارای چگالی کمتر و وزن سبکی هستند و به سطح دستگاه چربی زدا می آیند و به سادگی قابلیت جدا شدن از فاضلاب را خواهند داشت و در فاصله های زمانی مشخص و منظم می توان این چربی های حمع شده در سیستم چربی گیر رستوران را تخلیه کرد. سیستم چربیگیر رستوران قابلیت این را دارد که میزان بسیار زیادی از مواد و ذرات معلق را به صورت ته نشین سازی از فاضلاب جدا نماید. چربی و روغن ها دارای مصرف بالا و خاصی در تمامی صنایع هستند و به وسیله دستگاه چربیگیر می توان آن را برای بازیابی و بازیافت مجدد استفاده کرد.

 

راهنمای خرید چربی گیر

برای افرادی که قصد خرید دستگاه چربی گیر برای آشپزخانه و رستوران خود را دارند، بسیار لازم و ضروری است که نسبت به موارد زیر آگاهی کامل را داشته باشند و آنها را به دقت مورد بررسی قرار دهند

 

  • اولین مورد مهم آشنایی و اطلاع کامل از نحوه عملکرد چربی گیر و آشنایی با مکانیزم آن می باشد.
  • سپس لازم است که آشنایی کاملی با انواع دستگاههای چربی گیر فاضلاب داشته باشند.
  • پارامتر مهم دیگر برای خرید چربی گیر صنعتی رستوران و فاضلاب یادگیری نحوه محاسبه ظرفیت چربی گیر می باشد.
  • نکته مهم دیگر آشنایی کامل از ابعاد و اندازه های چربی گیر است تا در زمان خرید بتوانید ابعاد مناسب را برای مکان مورد نظر خود انتخاب نمایید.
  • باید سایز و جنس لوله های خروجی آشپزخانه خود را به لوله های شهری و اگوی شهری به صورت دقیق بدانید. لازم است این اعداد را به تولید کنید اعلام نمایید تا دستگاهی با کمترین اتصالات را به شما تحویل دهد.
  • مورد مهم دیگر برای کسانی که قصد خرید چربی گیر را دارند، آشنایی با نحوه نصب و راه اندازی چربی گیر و مراحل نظافت و تمیز کاری و نگهداری ، برداشتن چربی ها از مخزن، زمان تعویض فیلتر ها، تمیز کردن سبد آشغال گیر و … لازم و ضروری است.
  • اگاهی از قیمت روز انواع دستگاههای چربی گیر یکی دیگر از نکات مهم برای خرید این دستگاه است.

گروه صنعتی پایپ صنعت خاورمیانه آماده پاسخ گویی شبانه روزی در زمینه اعلام قیمت روز انواع دستگاههای چربی گیر رستوران و چربی گیر فاضلاب می باشند و همچنین کارشناسان پایپ صنعت همواره برای افرادی که قصد خرید چربی گیر را دارند و نیاز به خدمات مشاوره و راهنمایی رایگان دارند همواره آماده پاسخ گویی می باشند.

روش های معمول چربیگیری

با توجه به اهمیت بالایی که در جلوگیری ورود چربی ها به شبکه فاضلاب از سمت مبدا تولید چربی وجود دارد، دستگاههای مختلف و همچنین روش های متنوعی برای زدایش چربی از فاضلاب به وجود آمده است. اکنون برای زدودن چربی ها از فاضلاب از روش های زیر استفاده می شود.

 

  • چربی گیر ثقلی: سیستم چربی گیر ثقلی بر اساس نسبت وزن چربی و آب طراحی شده اند و کار می کنند. چربی زدای ثقلی دارای سیستم پیچیده این نیست و برای استفاده از این مدل نیاز به صرف هزینه کمتری می باشد.  این مدل مقرون به صرفه است و در بیشتر موارد از این مدل برای زدایش چربی استفاده می شود.
  • چربی گیر فیزیکی و شیمیایی: در این مدل چربی زدا، جداسازی ذرات چربی از فاضلاب دارای چندین مرحله می باشد. در اولین مرحله فاضلاب در سکون قرار داده می شود. سپس فاضلاب خنک می شود و در مرحله پایانی مواد شیمیایی تزریق می شود و یا با حباب سازی، چربی ها جداسازی می شود.

عوامل موثر در ظرفیت چربیگیر فاضلاب آشپزخانه صنعتی

چربی گیر فاضلاب انواع مختلفی دارد و هر دستگاه، ظرفیت مشخصی دارد که بر اساس عوامل و فاکتور های مختلفی انتخاب می شود. به صورت کلی ظرفیت دستگاه چربی زدای فاضلاب بر اساس عامل های زیر وابسته است:

 

  • میزان چربی تولید شده در مزکز تولید مواد غذایی
  • نوع مواد غذایی که در محل تولید می شود.
  • میزان سرو مواد غذایی به صورت روزانه
  • محل نصب دستگاه
  • مواد استفاده شده در ساخت چربی گیر
  • رزین پلی استر غیراشباع (NEOXIL 188 polyester)
  • الیاف فایبرگلس (Binder with powder)
  • ژلکت (POLIGEL 213)
  • موادرنگی (RAL COLORS)
  • ژلکت (polygel)

چربی گیر فاضلاب

چربی گیر فاضلاب ، در واقع یک حوضچه است که با جنسی از استیل، پلی اتیلن، فایبرگلاس و … طراحی و ساخته می شود و وظیفه آن جداسازی چربی های خارج شده از سینک و یا دستگاه ماشین ظرفشویی صنعتی می باشد. حوضچه جداسازی ذرات چربی ما بین فاضلاب خارج شده از سینک ظرفشویی و لوله فاضلاب شهری قرار دارد. چربی گیر فاضلاب ذرات چربی، دانه ها درشت مواد غذایی، پوست مرغ و … در عملیات تصفیه فاضلاب به باکتری ها کمک بسیار زیادی می کند.

 

مکان هایی مانند آشپزخانه های صنعتی، بیمارستان ها، خوابگاهها، اداره ها، کارخانه ها، هتلها، شیرینی پزی ها و تمامی مکانها و ارگانهایی که مواد غذایی تهیه و آماده سازی می کند، برای استفاده از روشی کارآمد برای برای جلوگیری از ورود آشغالهای صنعتی و ذرات چربی، گریسها و روغن ها به فاضلاب های شهری به دستگاه چربی گیر نیاز دارند.

 

امروزه به دلیل کارایی بالا و هزینه بسیار کم روش شناورسازی ثقلی، برای حذف چربی ها و روغن ها از فاضلاب، چربی گیر ثقلی مورد استفاده قرار میگیرد. در روش ثقلی به هیچگونه تجهیزات الکترومکانیکالی نیاز نیست. با توجه به وزن کمتر چربی ها نسبت به فاضلاب، بر روی فاضلاب شناور میشوند و برای جداسازی آنها از فاضلاب تنها لازم است یک محیط آرام ایجاد شود.

منبع : پایپ صنعت